Najveći trend LETA 2022. godine: Ovu FRIZURU mogu da naprave i POČETNICI, veoma je zahvalna u VRELIM danima

Vesti 29.07.2022 19:35 0

TikTok trendovi su pravi rolerkoster pogodaka i promašaja.

Najveći trend LETA 2022. godine: Ovu FRIZURU mogu da naprave i POČETNICI, veoma je zahvalna u VRELIM danima

Printscreen/ TikTok

Ponekad ćete na ovoj društvenoj mreži otkriti korisnu i praktičnu tehniku šminkanja ili stilizovanja kose, a u nekim slučajevima su to potpuno beskorisni i bizarni saveti. Međutim, najnovija hit frizura u trendu na društvenim mrežama je „poni pletenica“ i pristaje gotovo svakome.

„Poni pletenica” je baš takva frizura kakvom se i predstavlja – pleteni konjski rep. Frizerka iz Los Anđelesa Džastin Marjan rekla je za Allure da je ova frizura već godinama u trendu i da je postala popularna „među influenserima i na Pinterestu u poslednje vreme zbog lakoće stilizovanja i svestranosti sa modom“.

Korisnici TikTok-a su dodali svoj pečat sa cik-cak razdeljcima, obojenim ekstenzijama za kosu, perlicama i ostalim varijacijama na temu pod hashtagom #ponybraid, koji ima preko 774.000, i broj samo raste. Iako se frizura sa pletenicama može nositi u bilo koje doba godine, privlačna je za one vruće, letnje dane kada želite da sklonite kosu sa vrata i malo se rashladite.

 

 

Holandska TikTokerka Georgina Bourdjanadze kaže za Allure da je ovu frizuru često nosila kao dete dok se bavila sportom. „Videti to na svima na modnoj sceni [sada] je stvarno super“, kaže ona. U svom kratkom video tutorijalu, ona deli nekoliko inspirativnih slika koje demonstriraju kako je frizuru napravila na svojoj plavoj kosi.

Trik za postizanje frizure je mnogo gela, kaže frizerka Šerin Čoi. „Nabavite veliku tubu gela i nemojte se plašiti da je upotrebite“, kaže ona. Gelasta supstanca je ključna za osiguravanje da je konjski rep dobro zaglađen, i da nijedna dlačica ne štrči.

„Češljajte, češljajte, češljajte tako da kosa bude glatka i zaglađena dok pridržavate središnji deo”, objašnjava ona. Onda, pričvrstite konski rep gumicom i premažite ga uljem”, otkriva Džastin Marjan.

 

 

„Zatim napravite jednostavnu pletenicu pre nego što dodate još jednu gumicu da biste učvrstili krajeve – i voila, gotovi ste”.

Ako neka dlačica i dalje štrči, ona preporučuje upotrebu laka za kosu i četkice za zube oko linije kose. Za talasastu i kovrdžavu teksturu, ona predlaže stilizovanje kose dok je mokra i korišćenje četke od prirodne dlake da biste zalizali kovrdže unazad.

I eto ga — brza letnja frizura koja je više od jednostavnog repa ili uobičajene neuredne punđe, a sve što vam treba je gel, gumica za kosu i četka.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading