Večito PITANJE: Šta ženu više NERVIRA, MUŽ ili DECA

Milica Ognjenović Vesti 06.04.2022 11:54 1

Rezultati istraživanja i nisu toliko neočekivani

Večito PITANJE: Šta ženu više NERVIRA, MUŽ ili DECA

Shutterstock

Kako se ovo pitanje stalno prpliće, istaživači su odlučili da sprovedu studije i napokon utvrde šta ženama, majkama, stvara veći stres - muškarac ili deca.

Krajnji razultati dokazali su da čak 50 odsto žena koje su u braku, najveći izvor stresa videli su u svoj muškarcu, koji ne obavlja date obaveze koje su dodeljenje njemu. 

Naučnici sa su izjavili da sve ovo jako utiče na kasnije doba u braku, i da upravo zbog ovakih situacija dolazi do kriza. Takođe sav taj stres na kraju stigne ženu, tako što će joj se odraziti na samo zdravlje. 

unsplash.com

 

75 odsto žena izjavilo da su upravo one te koje obavljaju najviše dužnosti u odnosu na decu i porodicu.

Zanimljivo je to da je takođe dokazano, da muškarci nakon smrti žene, gube volju i kvalitet života. Kod žena je ta situacija skroz suprutna, njhovo zdravstveno stanje se poboljšava, a taj period pretrpe jer su dosta otpornije na stres.

Nije otkriveno zašto se muškarci u toliko većoj meri oslanjaju na svoje supruge, mnogo više nego žene na njih. 

Komentari (1)
Loading
Veki
28.02.2023 01:24

Mene je stres pojeo. Nisam sabjala da ovo moze da se desi. Dosli smo u inostranstvo da zivimo. Deca, muz opusteni , cela kuca na meni. Trci na posao , sredjuj, radi domaci, cisti, ribaj. Pocela sam da vrtim kosu , pravim zanoktice, stalno nedto jedem od nervoze, ugojila se 6 kg. Onda jos veca nervoza . Cim duze sedim tresem nogu, vrtim nesto. Prvo sam se krila da pusim a sad pusim u garazi. Muz se smeje, ja se pojede. Jedino zadovoljstvo mi je cigareta. Ustanem nocu I pusim . Da nije cigarete poludela bih.