Bliži se početak ŠKOLSKE GODINE: Evo kako mudro kupovati pribor i odeću, a da uštedite VREME i NOVAC

K.Ć. Vesti 24.08.2022 22:00 0

Početak školske godine može biti veliki stres za mnoge roditelje

Bliži se početak ŠKOLSKE GODINE: Evo kako mudro kupovati pribor i odeću, a da uštedite VREME i NOVAC

Shutterstock

Kupovina pribora je izazov ne samo organizacionog (zašto ne mogu da kupim sve na jednom mestu?) i finansijskog (gde nabaviti novac za sve to?). Korisna će vam biti dobra strategija, zahvaljujući kojoj možete mirno da obavite kupovinu, izaberete ono što je potrebno i stimulišete razvoj deteta, a ne morate sve da platite odmah.

Pa kako mudro ići u kupovinu za školu?

1. Naručite onlajn

Već polako su prodavnice i supermarketi puni su roditelja koji traže sveske, rančeve ili odeću. Stoga je onlajn kupovina dobro rešenje. To znači da za vreme odmora nećete provesti tražeći pernice i olovke u prodavnicama. Kupovina putem interneta će vam omogućiti veći izbor proizvoda, a istovremeno ćete moći da ih obavite sa bilo kog mesta, bez potrebe da se vozite do supermarketa i tražite parking mesto.

2. Odredite šta je potrebno

Ako ne znate šta nam treba, verovatno ćete kupiti više. Pre nego što stavite artikle u virtuelnu korpu, definišite ove potrebe. Počnite sa odećom za dete. Ima li odeće iz koje je već izrasla? A patike? Čudnom koincidencijom, tokom raspusta deca nekako brže rastu, pa će verovatno biti zamenjeno mnogo dukseva, pantalona ili suknji. Proverite koji pribor treba da kupite. Možda dete počinje novi predmet koji će zahtevati nova nastavna sredstva? Da li će vam trebati bolji ranac i pernica?

3. Investirajte u razvoj vašeg deteta

Za dete je početak godine sveža energija. Dakle, ako je moguće, uložite u ono što mu može dodatno pomoći u obrazovanju. Dobro je izabrati pernicu zajedno sa sinom ili ćerkom, jer će vam to biti zadovoljstvo i prilika za produbljivanje odnosa. Novi, estetski predmeti mogu biti motivišući i inspirativni i učiniti dete spremnijim za učenje.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading