Prepoznajte da li ste u TOKSIČNOJ vezi: Jasni su ZNAKOVI, a većina nas ih ne vidi iako su nam PRED NOSOM

Vesti 15.10.2022 21:35 0

6 razlika između toksične i prave ljubavi

par

Shutterstock

Kada smo u vezi i veoma zaljubljeni, nismo uvek racionalni. Više gledamo kroz prizmu srca nego iz ugla mozga, te nam logika nije jača strana. Iako bi većina nas pretpostavila da ako ste u toksičnoj vezi, da će to biti očigledno, ipak dok smo u ljubavi, često možemo da budemo zaslepljeni.

Međutim, ako ovo čitate, vrlo je verovatno da ili naslućujete da vaša veza možda nije najbolja ili da poznajete nekoga čija veza nije najbolja. Bez obzira na to, Iskoristite sledeće redove za razmišljanje, a nadamo se da se nećete naći u ovoj situaciji jer to nikada nije dobro. Zapamtite, svaka situacija je drugačija, ali ako počnete da verujete da je vaša veza toksična, vreme je da se suočite sa njom i shvatite kako da krenete napred, van nje.

1. Toksična ljubav je prisiljena, dok prava ljubav jednostavno jeste prava

U toksičnoj vezi, uvek ćete se osećati kao da se morate boriti za nju. Zatišja nema i ako ih ima, kratkog su veka. Iako prava ljubav može zahtevati malo posla, nije prisiljena.

2. Toksična ljubav je uslovna, dok je prava ljubav bezuslovna.

Toksična ljubav zahteva da se promenite. Jedan ili oba partnera stalno pokušavaju da promene drugog jer nisu jedno za drugo. Međutim, prava ljubav je bezuslovna.

3. Toksična ljubav znači stalnu neproduktivnu borbu, dok prava ljubav podrazumeva kompromis i dogovor.

U toksičnoj vezi, svađe su stalne i nikada nikuda ne vode, a pronalazak rešenja je maltene imaginaran. Možete se raspravljati satima a da se ništa ne promeni. Prava ljubav može da izdrži neke svađe, možda i česte svađe (svi smo mi samo ljudi), ali na kraju dođe do kompromisa i stvari krenu na bolje.

4. Toksična ljubav je posesivna, dok prava ljubav omogućava prostor da da oba partnera budu ono što jesu.

U toksičnoj vezi ne postoji zdrava ili emocionalno zrela ljubav. Umesto toga, ono što dobijate su opsesija i nisko samopoštovanje. U pravoj ljubavnoj vezi, partner će razumeti da Vam je za svakome potrebno vreme i prostor za sebe jer postojite i kao pojedinac.

5. Toksična ljubav nastavlja da ponavlja iste začarane krugove, dok prava ljubav evoluira.

Toksični odnosi nastavljaju da se kreću kroz iste borbe, iste argumente i iste toksične cikluse, uvek nikuda brzo. Ali, u zdravim odnosima postoje svađe, ali kako se te svađe rešavaju, dve strane uče, rastu i prilagođavaju se.

6. Toksična ljubav drži jedno drugo u preziru, dok prava ljubav drži jedno drugo u prihvatanju.

Oni koji su u toksičnoj vezi će se međusobno prezirati. To je kao beskrajni rat koji se vodi između dve osobe i veoma toksičnog „dva koraka napred, per nazad“. U zdravoj vezi, dve osobe se razumeju, vole i prihvataju jedno drugo, kako vrline, tako i mane.

Ipak, svaka osoba bira svog parnera kako bi živeli skladno koliko god da to traje. Nije rat u pitanju, tako da nije potrebno ratovati sa nekim, živeti sa osobom koja Vam više ne odgovara, a pogotovo da menjaju jedni druge jer tu niko neće biti srećan.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading