Rodila je BLIZANCE u dve različite godine: Evo kako joj je to poštlo za rukom

Vesti 09.01.2023 14:49 0

Poslednji i prvi minuti nove godine su vreme kada mediji posvećuju posebnu pažnju bolnicama i odeljenjima na kojima se rađaju bebe

Rodila je BLIZANCE u dve različite godine: Evo kako joj je to poštlo za rukom

Shutterstock

Sve zahvaljujući dva pitanja: ko će se roditi poslednji u godini koja se bliži kraju, a ko će biti prvi u godini koja je tek počela?

Neobičan porođaj dogodio se u bolnici u američkom Dentonu u Teksasu. Rođen je par blizanaca, i možda u tome ne bi bilo ničeg neobičnog, da nije činjenica da se bebe razlikuju ne samo po danu rođenja, već i po godini.

Blizanci rođeni u dve različite godine

Novogodišnja noć 2022. bila je posebna za američki par Kali Džo Skot i Klifa Skota, pošto je par dočekao svoju prvu decu.

31. decembra u 23:55 rođena je beba Eni, čime je postala poslednja beba rođena 2022. godine u bolnici Denton.

Nekoliko minuta kasnije, odmah nakon što je ponoć otkucala u 00:01, par je uživao u pogledu na svoju drugu ćerku Efi. Devojčica je bila prvo dete rođeno 2023. godine u pomenutoj bolnici.

„Mislim da je to urnebesno“, rekla je nova mama, kako citira People.com.

Roditelji devojčica su, kako napominje portal, bili veoma uzbuđeni što će njihove ćerke slaviti rođendane dva različita dana, što se retko dešava u slučaju blizanaca.

Devojčice su, kako su saopštili lekari, odmah po rođenju imale 2,2 kg i zdravstveni su primerci.

„Čestitam srećnoj porodici i našim tek rođenim bebama“, napisala je uprava bolnice u kojoj se dogodio nesvakidašnji porođaj na Fejsbuku.

 

 

Komentari (0)
Loading