Rođene su kao sijamske bliznakinje, ali su razdvojene operacijom: Tim od 17 hirurga je obavljao zahvat, evo kako danas izgledaju

Olja Jelić Vesti 19.08.2023 12:57 0

Sijamske bliznakinje Bel i Ebi bile su fizički povezane od rođenja, a potom ih je razdvojila teška operacija, čak 17 hirurga je to pokušalo da uradi

Sijamske bliznakinje

Shutterstock

Kada je Ejmi Karlsen bila trudna, ona i njen muž bili su pod velikim stresom. Lekari su im rekli šta se dešava u njenom stomaku. Ne samo da su očekivali blizance, već su to bili sijamski blizanci. Bebe su živele kao jedno biće šest meseci, ali danas žive kao dve odvojene osobe.

U decembru 2005. godine Džesi i Ejmi dobili su ćerke Ebi i Izabel Karlsen. Bile su to dve prelepe devojčice, ali su imale nešto različito što ih je izdvajalo među svim bebama rođenim tog dana. Bili su spojene na grudima i stomaku.

Nakon što su se rodile, morale su da ostanu u bolnici jer su im organi bili zapleteni. To je dovelo do velikih komplikacija i obe devojčice bile su u opasnosti. Izabelino srce bilo je više na Ebinoj strani njihovih zajedničkih grudi, dok su se drugi organi razvijali zajedno.

Sijamske bliznakinje

Printscreen/Youtube

 

Nakon nekoliko meseci istraživanja, lekari su pronašli način da ih razdvoje. Bilo je rizično. Bilo je potrebno 17 različitih hirurga. Postojao je tim hirurga za svaki deo njihovog tela koji je bio povezan. Tim pankreasa, tim za jetru, tim plastičnih hirurga itd.

 

 

Na sreću, uspeli su. Dve nedelje nakon intenzivne operacije, razdvojene bliznakinje otišle ​​su kući sa roditeljima. Prošlo je 10 godina od razdvajanja, a priča o ovim devojčicama ponovo je postala viralna. Ljudi su želeli da znaju kako su bliznakinje sada i kako izgledaju kada su odrasle. Jedno je sigurno, imale su mnogo energije, koju su kanalisali u zajednički interes – gimnastiku.

Komentari (0)
Loading