"Ubica" šlajma i teskobe u grudima: Smesa od TRI sastojka leči vaša PLUĆA i disajne puteve!

T.Đ Vesti 28.01.2022 11:20 1

Umesto što koristite sve te lekove, mnogo bolje bi bilo kada pripremite sebi neke od prirodnih lekova sa kojima ćete moći da delujete

"Ubica" šlajma i teskobe u grudima: Smesa od TRI sastojka leči vaša PLUĆA i disajne puteve!

Shutterstock

Svako je nekada imao priliku da se susretne sa upornim kašljem, koji je jako neugodan, a odim toga i sprečava nas da obavljamo neke poslove. U takvim slučajevima tražimo bilo rešenje koje bi nam moglo pomoći da se rešimo tog kašlja.

Uglavnom smo do sada uzimali neke lekove sa kojima smo mislili da se rešimo kašlje, ali oni nemaju baš neki poseban lek i olakšavaju tegobe samo na neko vreme. Umesto što koristite sve te lekove, mnogo bolje bi bilo kada pripremite sebi neke od prirodnih lekova sa kojima ćete moći da delujete, odnosno da pomognete svom organizmu i rešite se kašlja.

Obloge od meda pokazale su se fantastičnim i pomažu u uklanjanju kašlja, naročito kod dece! Sada ćemo vam otkriti i recept kako da ih pripremite!

Potrebni sastojci:

  • domaći med
  • maslinovo ulje
  • brašno

Otprilike, ide isti omer svih sastojaka zavisno od kličine smese koju želite da napravite. Slobodnom procenom, prilikom pripreme smese, sami odredite količinu sastojaka.

Priprema:

Prvo treba da pomešate malo brašna i maslinovog ulja i dobro umešate, a onda dodate i med. Smesu se dobro izmešaju kako biste dobili jednaku smesu, te je onda stavite na salvetu. Preko postavite gazu.

Primena:

Gazu postavljate na leđa ili na prsa, pa je fiksirajte sa lepljivim trakom kako se ne bi pomicala, tako da može sve vreme da deluje. Ako ovo stavite deci, onda treba da tri sata pre nego oni krenu na spavanje. Nikada se nije pojavila niti jedna neželjena reakcija, tako da svako sme ovaj lek koristiti!

Komentari (1)
Loading
Goran Kovacevic
28.01.2022 11:52

Jos bolja je kombinacija: 3 supene kasike Tahinija, tri supene kasike meda i uzvrh puna kafena kasikica cimeta. Uzimati po jednu supenu kasiku (kazu drvena je bolja) dva put na dan.