Pomoću OVE tehnike zaspaćete za samo DVA minuta: U pitanju je JEDNA rečenica koja će vas ubaciti momentalno u SAN!

Vesti 15.11.2022 23:00 0

Bez hrane se može živeti i više od dve nedelje a od nedostatka sna ni deset dana

Pomoću OVE tehnike zaspaćete za samo DVA minuta: U pitanju je JEDNA rečenica koja će vas ubaciti momentalno u SAN!

unsplash

Stručnjaci kažu da je najveća smetnja snu pristup internetu 24 časa. Međutim, da problem datira iz vremena pre interneta i  mobilnih telefona, govori činjenica da je tehnika brzog uspavljivanja opisana još 1981. godine u knjizi Relakand Vin: Championship Performance.

Danas nije nikakva sramota dremnutu na poslu. Arhitektonski biroi u Kini, dvosatni odmor posle ručka smatraju svojom obavezom kako bi bili produktivni do kraja radnog dana. Takođe, neki uspešni rukovodioci projektnih biroa preporučuju kratak san sa ključevima u ruci. Udobno smešteni u svoje radne fotelje, dremnu do momenta kada svežanj ključeva udari o pod. Tvrde da se odmah potom vraćaju svojim obavezama vidno osveženi.

Spavanje je dragoceno. Studije pokazuju da je sedam do devet sati noću idealno za odrasle, a nedostatak sna može doprineti povećanom riziku od srčanih oboljenja, usporiti metabolizam i izazvati emocionalne promene slične depresiji i anksioznosti. Ako ste stalno u pokretu, nije uvek lako doći do željenog broja sati namenjenog spavanju. Srećom, dvominutna rutina američkih marinaca omogući će vam da brzo zaspite i dovoljno spvate kako biste bili srećni i zdravi.

Žena

unsplash

 

 

Piloti su trenirani da spavaju u sedećem položaju. Svako ko često leti dobro zna koliko to može biti neugodno. Kako tehnika funkcioniše? Kada se smestite u dati položaj, prva tačka fokusiranja je vaše lice. Zatvorite oči i koncentrišite se na opuštanje svih mišića lica. Prepustite se i dišite dok opuštate usta, obraze, jezik i vilicu. Ne zaboravite svoje oči. Ne samo da treba da budu zatvorene, već i opuštene, pogleda usmerenog u tamnu daljinu.

Ova prva faza je ključna, jer signalizira čitavom telu da ćete se odmarati. Zatim, spustite ramena što je niže moguće i pustite da vam vrat postane fleksibilan. Trebalo bi da se postigne osećaj kao da sve nesmetano cirkuliše u telu, u svim pravcima. Nakon toga prelazite na ruke. Prednost ima vaša dominantna strana. Usredsredite se na biceps, pustite ga da se opusti. Ako imate problema, zategnite ruku pa opustite.

Sada se prebacite na noge, počevši od bedra i polako se krećući prema dole. S vremenom, vaši mišići bi trebalo da se opuste i da imate osećaj kao da tonu u zemlju. Kada završite jednu nogu, pređite na drugu. Čim je vaše telo potpuno opušteno, jedino što preostaje je da ispraznite um od suvišnih misli, najbolje za oko 10 sekundi. Otpustite bilo kakve brige koje vas možda opterećuju. Ako vam ne ide lako, ponavljajte frazu „nemoj da razmišljaš“ iznova i iznova u toku deset sekundi, što će pomeriti fokus sa drugih misli.

I to je to. Za samo 120 sekundi, brzo ćete zaspati bez obzira da li ste na prometnom aerodromskom terminalu, sedite u vozu, upravo ste predali arhitektonski konkurs ili ste uznemireni i pod stresom. Ipak, nemojte zaboraviti da je ponavljanje majka svih nauka. Ako ne ide iz prve, posle nekoliko pokušaja preći će u naviku. A jednom kada postane rutina, biće alat za relaksaciju u mnogim životnim situacijama.

 

 

Komentari (0)
Loading