Jednostavnim TESTOM saznajte da li ste u OPASNOSTI od ozbiljne BOLESTI: Ako ne možete da uradite OVO, morate kod lekara!

Vesti 19.12.2022 09:33 0

Da li su vam krvni sudovi elastični ili su kalcifikovani i prete vam srčane bolesti? Proverite lako kod kuće ovim testom!

Jednostavnim TESTOM saznajte da li ste u OPASNOSTI od ozbiljne BOLESTI: Ako ne možete da uradite OVO, morate kod lekara!

Shutterstock

Da bi vaše srce moglo dobro da obavlja svoju funkciju, svakako treba da smanjite broj sati provedenih za kompjuterom ili ispred televizora, a što više da se krećete jer srce jednostavno voli aktivnost. Naravno, uz to je jako važna i zdrava ishrana bazirana na obilju svežeg voća i povrća, integralnih žitarica i zdravih ulja. 

Želite li da znate u kakvom je stanju vaše srce, napravite mali test fleksibilnosti tela.

Test fleksibilnosti

Sednite na pod, ispružite noge i izravnajte kolena. Potom uđite u pretklon ravnih leđa i pokušajte da dotaknete vrhove nožnih prstiju.  Ako to bez problema možete da učinite, istraživanja pokazuju da je vaše srce zdravo! Ne samo da ste fleksibilni vi, nego su fleksibilni i vaši krvni sudovi, što je dobra vest.

No, ako treba da savijete kolena da biste dotakli prste na nogama, to ne mora da bude znak samo krutih mišića zadnje lože, nego može ukazivati i na loše stanje  srca.  

U nastavku saznajte na što sve ukazuje nefleksibilnost mišića i zglobova.

Ako niste prošli ovaj test fleksibilnosti…

1. Preti vam veći rizik od srčanog udara i ateroskleroze 

Srce

Shutterstock

 

 

Ovaj jednostavan pretklon prema napred, koji je u jogi poznat kao pašimotanasana, osim što pokazuje u kojoj su meri vaši mišići fleksibilni, ukazuje i na stanje vaših krvnih sudova. Ako oni nisu fleksibilni, i zdravlje vašeg srca je ugroženo.   

Prema sprovedenim studijama, nijedna osoba starija od 40 godina koja boluje od srčanih bolesti ne može da dotakne vrhove nožnih prstiju! 

Ako sumnjate na bilo koju bolest, javite se vašem lekaru!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading