Dala je OTKAZ i saznala da duguje poslodavcu 17.000 EVRA: Ovako su u jednom salonu ucenjivali frizere da ostanu po nekoliko GODINA!

Vesti 30.10.2021 13:43 0

Kada je konačno skupila hrabrost da da otkaz saznala je da ipak neće tako lako pobeći od ovog poslodavca

Dala je OTKAZ i saznala da duguje poslodavcu 17.000 EVRA: Ovako su u jednom salonu ucenjivali frizere da ostanu po nekoliko GODINA!

Printscreen/TikTok

Kejsi Kaizer iz Ohaja okačila je video na svom TikTok profilu koji je praktično odmah postao viralan.

Naime, kako i sama kaže, pre nego što je maturirala počela je da stažira u jednom fizerskom falonu.

- Radila sam na recepciji, a kada sam dobila zvaničnu licencu za frizera i završila sa školom shvatila sam da skoro ništa i ne znam - kaže Kejsi u videu.

Kada počela da prima mušterije i da radi sa ljudim ubrzo su joj ponudili ugovor za zaposlenje koji je ona rado potpisala.

- Bilo bi lepo da su nas u školi naučili barem nešto o ugovorima - rekla je besno devojka i potom objasnila da nije znala za jednu ozbiljnu začkoljicu.

Kako i sama objašnjava, u ugovoru joj je stajalo da ako da otkaz u određenom vremenskom roku moraće da plati poslodavcu malo više od 17 hiljada evra, to jest da plati za "dodatno obrazovanje" koje je stekla u salonu.

- Ako date otkaz u prvoj godini morate da platite 80 odsto od ove cifre, u drugoj 60 odsto, a u trećoj 30 odsto - objasnila je besna frizerka koja je mrzela svoje radno mesto.

Potom je objasnila da su svi zaposleni bili izuzetno uplašeni i svi su ostajali po tri godine i nekoliko meseci kako bi mogli da odu bez duga. Međutim, sve se promenilo kada je jedna frizerka odlučila da će ipak da da otkaz i da se na sudu bori sa poslodavcem.

- Dala je otkaz i nikada se ništa nije desilo - rekla je Kejsi, pa je potom dodala da je odlučila da oproba svoju sreću i isto da otkaz.

Do tog momenta radila je u salonu samo dve i po godine, što znači da je po ugovoru morala da plati 60 odsto od 17 hiljada, što je oko 10.200 evra za "dodatno obrazovanje" koje je stekla u salonu. 

- Dala sam otkaz i ubrzo su počele da mi stižu poruke od poslodavca da treba da platim tih 60 odsto. Samo sam ignorisala poruke i na kraju kada sam dobila poslednju platu videla sam da mi fale bakšiši. Znam da mi je ovako ukradeno oko 350 evra pa sam rešila da pokrenem tužbu.

Na kraju, Kejsi nije dobila svoj novac, ali pošto se i ona izvukla i nije morala da plati za obrazovanje, svi zaposleni su odlučili da postupe isto i u roku od godinu dana frizeraj se zatvorio!

 

 

Komentari (0)
Loading