Napustila nas je Jelena Čvorović Paunović: Zasmejavala nas je u ulozi Kasandre u "Porodičnom blagu", dok je njen život obeležila jedna velika tragedija

Vesti 06.12.2023 20:44 0

U svojoj bogatoj karijeri ostvarila je brojne uloge, a publika je pamti pre svega kao Ninu iz "Otpisanih", Zorku iz "Porodičnog blaga"...

Jelena Čvorović Paunović

Printscreen/Youtube

Glumica Jelena Čvorović Paunović preminula je u 75. godini u Beogradu, prenose domaći mediji. Jelenu smo obožavali u ulogama Kasandre u "Porodičnom blagu" i Žakline u "Srećnim ljudima",  a njena ćerka Mina oprostila se od mame potresnom porukom.

— Draga mama, jedini strah u životu mi je bio da ikada primim vest da si otišla. Od sinoć me je strah koju sliku da okačim, pošto ti je to oduvek bitno — kako si ispala na Fejsbuku i da se slikaš i da budeš lepa.  A najlepša si. Privilegija je što sam tvoja, a ti moja. Sada i zauvek. Najlepši deo sebe si podarila meni, i ako je nešto dobro kod mene danas to je zbog tebe, mama. Ti si moje sunce. Ti si moja snaga. Sve si na svetu. Mama, volim te — napisala je potresena Mina Paunović.

Biografija Jelene Čvorović Paunović

Jelena Čvorović Paunović je rođena 26. juna 1948. godine, a poreklom je iz Bajine Bašte. Srpska pozorišna i televizijska glumica diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Bogradu 1972. godine u klasi profesora Milenka Maričića, piše Glossy.

U svojoj bogatoj karijeri ostvarila je brojne uloge, a publika je pamti pre svega kao Ninu iz "Otpisanih", Zorku iz "Porodičnog blaga", Žaklinu iz "Srećnih ljudi" i Tankosavu Tasić iz "Bele lađe".

Zanimljivo je da je u "Porodičnom blagu" glumila ćerku Aleksandra Berčeka, a da je u stvarnosti bila dve godine starija od njega.

Bila je prepoznatljiva i po svom hrapavom glasom, a jednom prilikom govorila je o tome kako mnogi ne znaju kako se zapravo zove.

 

 

— Retko ko od gledalaca zna kako se ja zovem, ali na moju sreću znaju uloge koje sam igrala. Često sam glumila neke "marginalce", pa su mi prijatelji mojih roditelja govorili: A što nisi igrala neku gospođu? — ispričala je jednom prilikom.

Bila je stalna članica Beogradskog dramskog pozorišta, gde je nastupala od 1985. godine. Igrala je u predstavama: "Noć mladenaca", "Inspektorove spletke", "Komedija zabuna", "Harold i Mod" i mnogim drugim, a autorka je monodrame "Afera koferče". 

Jelenu je pre nekoliko godina zadesila porodična tragedija kada joj je suprug, sa kojim ije dobila ćerku Minu, preminuo,  a od te tragedije se nije oporavila. Za ćerku je bila mnogo vezana i jednom prilikom je otkrila da joj mnogi ne veruju da joj je majka glumica.  

 

Bonus Najžena:

 

 

 

Komentari (0)
Loading