Ova VEŽBA reguliše probavne SMETNJE: Fitnes instruktorka Mirjana pokazala je vežbu za postizanje RAVNOTEŽE, balansa i umirivanje NERVNOG sistema

NajŽena Vesti 16.08.2022 10:05 0

Ova vežba je jednako dobra da vam podigne energiju na početku dana, ali i da vas opusti pred spavanje

Ova VEŽBA reguliše probavne SMETNJE: Fitnes instruktorka Mirjana pokazala je vežbu za postizanje RAVNOTEŽE, balansa i umirivanje NERVNOG sistema

Printscreen/Youtube

Fitnes instruktorka Mirjana Jemović Mačužić svakoga dana čitaocima portala Naj Žena preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje. Danas je na redu uvrtanje gornjeg dela tela koje namešta pršljenove zbog čega je odlična i za buđenje i pred spavanje.

Za šta je dobra ova vežba:

- Uvećava elastičnost kičme celom dužinom

- Poboljšava prokrvljenost kičme

- Poboljšava varenje

- Otklanja zatvor

- Umiruje nervni sistem

Kako se izvodi vežba:

- Legnemo na leđa i odručimo – postavimo ruke široko na pod sa dlanovima prema plafonu.

- Savijamo kolena i podignemo ka grudima.

- Sa izdahom se spuštamo kolena u desno, a glavu u levo.

- Ostanemo u tom položaju oko pola minuta i svesno se opuštamo.

- Sa udahom se vratimo u početni položaj i sve ponovimo sa kolenima u levu stranu i glavom u desno.

* Ne raditi u vreme akutnih problema sa kičmom

Ne zaboravite - fizička aktivnost je bitna i za fizičko i za mentalno zdravlje svake osobe, pa vam preporučujemo da nas svakodnevno pratite i učinite dobru stvar, pre svega za sebe. A, kada smo dobri sebi, onda smo drugima, okolini, još bolji.

Opusti se čoveče, sa Mirom Jemović, svakog radnog dana na portalu Naj Žena i Youtube Alo! kanalu od 10.00h.

O INSTRUKTORKI

Mirjana Jemović Mačužić je dugogodišnji instruktor fitnesa. Bavila se različitim oblicima fitnes programa, među kojima su pilates, step aerobik, haj-lou, aerobik, joga, džezersajz i njihove kombinacije. Trenutno vodi treninge pilatesa i održava različite korporativne treninge.

Na instagram profilu Fitnes si ti pokušava da približi ideju da voditi računa o svom telu nije luksuz i ne zahteva mnogo vremena, te da je vežbanje dostupno svima, i onima koji nemaju novca i onima koji nemaju vremena.

- Imamo jedno telo i jedan život, naša dužnost je da to što nam je dato održavamo. Ovo se odnosi na sve generacije – na mlade pred kojima će se tek naći različite trzavice, na roditelje koji ne samo da treba da vode računa o sebi, već i da daju dobar primer svojoj deci, na stare koji treba jesen života da provedu pokretni i vitalni – poručuje.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading