U toplu vodu stavite JEDAN sastojak: Munjevito SPRŽITE kilograme, a usput SNIZITE holesterol

Lana Vidović Vesti 03.08.2022 16:50 0

Naučno je dokazano da jednim pićem možete smanjiti nivo holesterola

U toplu vodu stavite JEDAN sastojak: Munjevito SPRŽITE kilograme, a  usput  SNIZITE holesterol

Printscreen/Youtube / Mind Body Soul

Visok nivo holesterola u krvi izaziva probleme sa kardiovaskularnim sistemom, što povećava rizik od srčanog i moždanog udara. Priroda je tu da nam daruje razna lekovita sredstva, a naučno je dokazano da jednim pićem možete smanjiti nivo holesterola.

Đumbir - koren koji je sve više zastupljen u zdravoj ishrani i narodnoj medicini. Konzumiranje đumbira poseduje brojne prednosti po zdravlje: poboljšava varenje i crevnu mikrofloru, ubrzava metabolizam i uklanjanje toksina, a koristan je i kod prehlade, kašlja i gripa, kao i za prevenciju bolesti srca.

Naučnici iz Velike Britanije sproveli su studiju u kojoj je učestvovalo 60 pacijenata sa visokim holesterolom u krvi. Svaki od njih je uzimao ne više od 5 grama đumbira svakog dana, rezultat je smanjenje nivoa holesterola za 17 odsto.

Dokazano je da je đumbir podjednako efikasan, kako u prahu, tako i u svežem obliku. U oba slučaja dovoljno je preliti ga toplom vodom, ali ne treba da bude vrela i proključana. Ostavite ga da odstoji i dobićete super napitak za niži holesterol.

Istraživači su dodali da možete dobiti još jači efekat ako se u periodu detoksikacije sa napitkom od đumbira odreknete loših navika, dodate fizičku aktivnost i imate izbalansiranu ishranu sa što više svežeg voća i povrća.

U video snimku ispod pogledajte kako da pripremite napitak sa đumbirom za mršavljenje!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading