Trudnica zbog KORONE završila na respiratoru: Jedva je izvukla živu glavu i ima samo JEDNU PORUKU za sve buduće MAME

Naj žena Vesti 11.10.2021 12:30 0

Trudnica koja je provela mesec dana u bolnici zbog Kovida apelovala je na druge žene da se vakcinišu nakon što su nove brojke pokazale da se nevakcinisane buduće majke češće zaraze virusom korone

Trudnica zbog KORONE završila na respiratoru: Jedva je izvukla živu glavu i ima samo JEDNU PORUKU za sve buduće MAME

Printscreen/Facebook

Kler Bromlei (33) još nije dobila prvu dozu vakcine kada je se zarazila korona virusom. U roku od nekoliko dana imala je probleme sa disanjem i završila je u lokalnoj bolnici u Kentu, gde su je stavili na respirator.

Kada se njeno stanje pogoršalo, lekari su mislili da će joj možda biti potreban hitan carski rez iako je bila u 26 nedelji trudnoće, pa su je prebacili u drugu bolnicu u Londonu .

Kako joj se kasnije zdravlje poboljšalo i puštena je kući početkom avgusta, skoro mesec dana nakon što je primljena u bolnicu, a sada se oporavlja sa suprugom i njihovim nerođenim detetom, koje je dobro.

Govoreći u okviru kampanje NHS -a za podsticanje trudnica na imunizaciju, Kler je rekla da rizik od nevakcinisanja "daleko nadmašuje sve sumnje u vakcinaciju".

- Potpuno razumem da ne želite da se vakcinišete dok u vama raste dete, a nakon što ste doživeli dva pobačaja pre pandemije, strah od ponovne trudnoće sa brigom zbog Kovid -a sve vreme je podsticao moju anksioznost - rekla je mlada mama.

- Ali, nakon onoga što se dogodilo, mogu iskreno da vam kažem da rizik od nevakcinisanja protiv KOVID -a daleko nadmašuje svaku sumnju u njeno primanje - dodala je žena. 

 

 

Skoro petina pacijenata kojima je bilo potrebno intenzivno lečenje bile su buduće majke koje nisu dobile ni jednu dozu vakcine.

Između 1. jula i 30. septembra, 17 odsto je bilo žena kojima je bio potreban respirator i sve su bile mlade buduće majke koje nisu vakcinisane.

-Ovo je još jedan snažan podsetnik da vakcina protiv Kovid-19 može držati vas, vašu bebu i vaše voljene držati daleko od bolnice - rekla je glavna babica u Engleskoj, Žaklina Dunklei-Bent

Dr Edvard Moris, predsednik Kraljevskog koledža, rekao je da je broj nevakcinisanih žena na intenzivnoj nezi "nesrazmeran" i pokazuje značajan rizik koji Kovid predstavlja za ovu grupu.

Rekao je da lekari razumeju zabrinutost žena, ali žele da pruže sigurnost da je vakcina bezbedna i da "nema veze između vakcinacije i povećanog rizika od pobačaja, prevremenog porođaja ili mrtvorođenog deteta", prenosi metro.co.uk .

 

Komentari (0)
Loading